neděle 9. dubna 2017

DALŠÍ PODSTATNÉ VÝPISKY A ÚVAHY

TRPÍTE PANIKOU?
1) dobrá jsou dechová cvičení - hluboké břišní/brániční dýchání 5-2-5 (5 vteřin nádech, 2 vteřiny zadržet dech, 5 vteřin výdech) nebo dýchání do papírového pytlíku
- naopak paniku může VYVOLAT hyperventilace, zrychlené dýchání
2) aerobní cvičení jako běh
3) kofein může vyvolat nebo zhoršit záchvat paniky
4) pomáhá terapie, která spočívá v (lehce upravuji strojový překlad z Wiki):
"První část léčby je do značné míry informační; mnoha lidem je pomoženo tím, že prostě pochopení přesně to, co to panická porucha je a kolik jiných lidí jí trpí. Mnoho lidí, kteří trpí panickou poruchou se obávají, že jejich záchvaty paniky znamenají, že jsou „šílení“ nebo že "šílí", nebo že panika by mohl vyvolat infarkt. Kognitivní restrukturalizace pomáhá lidem nahradit tyto myšlenky myšlenkami realističtějšími, pozitivnějšími způsoby prohlížení na panické ataky/útoky/záchvaty. Terapie expozice/vystavení zahrnuje opakovanou a dlouhodobou konfrontaci s obávanými situacemi a tělesnými pocity, pomáhá oslabit úzkost v odpovědi na tyto vnější i vnitřní podněty a posílit realistické způsoby sledování příznaků paniky."

https://en.wikipedia.org/wiki/Panic_attack#Treatment

CHCETE SE LÉPE REGULOVAT?
Tak na sebe mluvte "vnitřní řečí" (ale i nahlas) v druhé osobě čísla jednotného, jako na TY.
Lehce k tomu upravuji strojový překlad hesla z Wiki:
"hovory na sebe v druhé osobě (jako na TY) mohou přirozeně reprodukovat efekt předchozího povzbuzení a pozitivních komentářů od ostatních, protože lidé si už zvykli na život v rámci pokynů formulovaných v druhé osobě, a touto formou byli i povzbuzováni v jejich dětství. Toto sebe-stimulované povzbuzení a ocenění z předchozích zkušeností by také mohla vytvářet pozitivní postoje, záměry a chování."
když na sebe takto budete mluvit, lépe tak prosadíte své záměry na nějaké své chování.
Naopak lidé na sebe mluví v první osobě (jako JÁ) obvykle tehdy, když mluví o tom, co cítí.

SLYŠÍTE HLASY?
pokud trpíte sluchovými/zvukovými slovními halucinacemi, máte nadměrnou subvokalizaci (pohyb svalů hrtanu a připojených svalů krku) - recept tu ale je, a je jednoduchý:
OTEVŘETE ÚSTA, tím své "hlasy v hlavě" přerušíte, umlčíte
a:

ANGLICKÁ WIKIPEDIE JE POMĚRNĚ SPOLEHLIVÁ:
I když, je třeba to doplnit tím, že "moudrost davu" (také na Wikipedii) má své velké limity:
Ona ale Wikipedie není tak docela demokratickou "moudrostí masy" (což je dobře, že není), ale má své kontrolní mechanismy, členy, kteří mají větší možnost mazat a korigovat hesla.

DALŠÍ DŮKAZY PRO PUTINOVU LEŽ - ZEJMÉNA DRUHÁ POLOVINA JE VELMI DŮLEŽITÁ
Nejprve důkazy nepřímé, od izraelského bezpečnostního experta, níže důkazy přímější:
"Všechny informace, které máme a které pocházejí ze zdrojů tajných služeb ukazují, že útok mohl spáchat jen Asadův režim.
Neexistuje žádná pochybnost o tom, že to udělal Asad. Nikdo jiný to nemohl udělat.
Varianta, že šlo o pokročilé chemické zbraně v rukách rebelů, nedává smysl. A byl tu navíc útok vládních letounů."
A na otázku: "Není ale příliš logické, aby syrský prezident Asad v okamžiku, kdy i Spojené státy připouštěly jeho setrvání u moci, porušil dohodu o nepoužívání chemických zbraní a zaútočil…"
Odpovídá: "Existují dvě vysvětlení.
Zaprvé zřejmě si příliš věřil. Důvěru mu dodává, že ho podporuje Rusko, Írán a libanonský Hizballáh. Dokonce i USA prohlásily, že jeho odchod z funkce už není hlavní prioritou. Asad si navíc pamatuje, že ho v minulosti nikdo za podobné útoky příliš nekritizoval.
Není totiž to poprvé od roku 2013 (tehdy se syrský režim oficiálně vzdal chemických zbraní - pozn. red.), kdy jeho vojáci použili jedovatý plyn. Stalo se to asi dvacetkrát.
Poslední útok se lišil jen tím, že to byl tentokrát sarin, a nikoliv chlór jako v minulosti.
Povstalci taky nedávno provedli několik ofenzív u Damašku a v provincii Idlib. Tak jim chtěl ukázat, že bude velmi tvrdý v případě jakékoliv snahy ho ohrozit.
Další možností je, že rozkaz nepřišel přímo od prezidenta Asada, že to byl třeba velitel letectva nebo někdo jiný. Myslel si, že je možné je použít a že je to zcela v linii Asadovy politiky. "
Říká to izraelský bezpečnostní expert zde:
https://zpravy.aktualne.cz/…/r~6389d49e1ba011e7a70b0025906…/
Další, přímější důkazy má BBC:
1) Americké radarové systémy viděly vzlétnout syrské letectvo ze základny a viděli i "záblesky na zemi" nad daným městem v dobu útoku:
"The US says its military radar systems monitored a Syrian Air Force fixed-wing aircraft take off from Shayrat airbase in Homs province on Tuesday morning and fly over Khan Sheikhoun on two occasions - at 06:37 (03:37 GMT) and 06:46.
US military officials told NBC News that the radar systems picked up flashes on the ground, indicating that ordnance had been dropped on the rebel-held town about the same time that the first casualties with breathing difficulties were reported."
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947
2) RUSKÉ VYSVĚTLENÍ JE BIZARNÍ:
- když by letadla bombardovaly sarin, jak Rusové s Asadem tvrdí, zničily by ho (takže by neudělal žádné škody):
"Hamish de Bretton-Gordon, a former commanding officer of the British Armed Forces Joint Chemical Biological Radiological Nuclear (CBRN) Regiment, said Russia's assertion that the strikes had hit rebel chemical weapons were "pretty fanciful".
"Axiomatically, if you blow up Sarin, you destroy it," he told the BBC."
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947
- nejen, že by výbuch bomb vedených na chemické látky tyto chemikálie pravděpodobně zničil, ale sarin a další nervové plyny jsou obvykle skladovány "binárním způsobem": ve dvou odlišných chemikáliích, které se kombinují až těsně před použitím (ručně nebo automaticky) v chemických zbraních při jejich spuštění:
"Experts say the explosion resulting from an air strike on a chemical weapons facility would most likely incinerate any agents. Sarin and other nerve agents are also usually stocked in a "binary manner", which means they are kept as two distinct chemical precursors that are combined just before use, either manually or automatically inside a weapon when launched."
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947
- Asad loni bombardoval Aleppo chlorem, což zabilo 9 civilistů, jak říká zpráva Human Rights Watch:
"He also noted that chlorine was the only chemical believed to have been used in attacks in Aleppo over the past year.
A recent report by Human Rights Watch said government helicopters had dropped bombs containing chlorine on rebel-held areas of Aleppo on at least eight occasions between 17 November and 13 December, killing nine civilians."
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947
- povstalci neměli chemické zbraně a neuměli je ani vyrobit:
"Hasan Haj Ali, commander of the Free Idlib Army rebel group, called Russia's claim a "lie" and said rebel fighters did not have the capability to produce nerve agents.
The UK's representative to the UN, Matthew Rycroft, also told the Security Council that his country had seen nothing to suggest that any non-state actors in Syria had the sort of chemical weapons that would have been consistent with the symptoms."
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947
- francouzský vyslanec při OSN řekl, že po leteckém útoku ve městě nebyl žádný oheň/požár, ačkoliv údajný úder na muniční sklad by požár způsobil:
"The French envoy, Francois Delattre, meanwhile said there was "no fire" after the air strike, even though a strike on an ammunition depot "would have caused a fire""
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947
- také není jasné, proč je zde pětihodinový rozdíl údajného času výbuchu, který hlásí víc pozorovatelů oproti Rusku:
"It was also not clear why there was five hours' difference between the time of the strike reported by multiple witnesses and that stated by Russia."
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947
- Moskva své tvrzení, že povstalci bombardovaného města posílali nebo chtěli posílat chemické zbraně do Iráku, nijak nedokázala + v bombardovaném městě ISIS vůbec neoperuje:
"Moscow's short account gave no evidence for its suggestion that a group was sending chemical weaponry to Iraq. So-called Islamic State, which has used the the blister agent sulphur mustard in Syria and Iraq, is not present in Khan Sheikhoun."
http://www.bbc.com/news/world-middle-east-39500947

PUTIN JE OPĚT VELKÝM LHÁŘEM...
...když tvrdí, že chemický útok v syrském Chán Šajchúnu nezpůsobila syrská (Asadova) vláda.
Putinova verze je ta, že vládní (Asadovo) letectvo jen bombardovalo (samozřejmě pozemní) továrny na výrobu chemických zbraní syrské opozice/teroristů, ale přeživší útoku jasně říkají, že chemické bomby létaly ze vzduchu:
Dále (i to je v tomto článku od americké CNN), také "Amnesty International" říká, že důkazy ukazují na chemický útok vedený ze vzduchu.
Také Dan Kaszeta, expert na chemické zraně řekl, že ruská verze událostí je "velmi nepravděpodobná", protože tyto nervové paralytické látky jsou výsledkem velmi nákladného, exotického chemického průmyslu, nelze je vyrobit jen tak teroristy, ale spíše Asad využívá ty chemické zbraně, které už sám použil v minulosti:
Putin je prostě brutální lhář.
EDIT:
musím své stanovisko poněkud zeslabit: pravděpodobně útočil Asad, ale jisté to není, mohl to být někdo z Asadovy armády, koho nemá Asad pod kontrolou, jisté důkazy však každopádně my nemáme, doufám, že USA je mají, toto je velmi dobrá analýza: https://zpravy.aktualne.cz/…/r~88a873cc1ae511e7a70b0025906…/
ovšem zůstává zde jasný rozpor: Asad tvrdí, že bouchly bombardované továrny s chemikáliemi na zemi, zatímco důkazy pro to, že šlo o chemikálie ze VZDUCHU tu celkem zjevné jsou, viz výše


Žádné komentáře:

Okomentovat

díky!