neděle 16. dubna 2017

DNEŠNÍ VÝPISKY

PO UMĚLÝCH SLADIDLECH MOŽNÁ PŘIBERETE DOCELA DOST...

takže osobně omezuji konzumaci žvýkačky Orbit (bez cukru, příchuť meloun :-)

Pravdivé info přinesly už Novinky:

https://www.novinky.cz/veda-skoly/435090-po-umelych-sladidlech-vam-tuk-spis-pribyde-ukazala-studie.html

Ale ověřil jsem to i v seriózním zahraničním tisku a informace se shodují:


http://www.medicalnewstoday.com/articles/316745.php

SPORTY S VYSOKOU A NÍZKOU TEPOVOU FREKVENCÍ VS. NADVÁHA

sporty s vysokou tepovou frekvencí spotřebovávají sacharidy (vč. cukrů), sporty s nízkou tepovou frekvencí pak spotřebovávají tuky

pokud jíte hodně tuků, ale děláte sporty s vysokou tepovou frekvencí (dále jen VTF), tak se tuky nevyužijí a uloží se vám a můžete mít nadváhu/obezitu - což bývá případ i vrcholových sportovců, např. hokejistů

pokud naopak jíte hodně sacharidů, ale děláte sporty s nízkou tepovou frekvencí (dále NTF), tak se sacharidy taky nespotřebují a můžou se uložit na tuky

zde od času 22:08:

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3460293


PŘÍVRŽENCI Čhögjal Namkhai NORBUA A "JAZYK DAKINI"
vykládají, že při svých rituálech používají přepis ve skutečnosti neexistujícího (!) "mystického" jazyka dakini, který však dokáže znalec sanskrtu přečíst: je to jen zkomolený přepis/amatérská transkripce sanskrtu
"jazyk dakini" tedy VŮBEC NEEXISTUJE - zato amatérské přepisy sanskrtu ano!
Norbu navíc nezná historii buddhismu, takže vykládá nesmysly o Buddhovi i mahajane.

BERETE VITAMÍN C?
Jako prevence je k ničemu, celkově je v podstatě k ničemu, ale při nachlazení vám zkrátí jeho délku o 8%.



MARTIN HEIDEGGER BYL JEŠTĚ VĚTŠÍ ANTISEMITA, NEŽ SE DONEDÁVNA MYSLELO
"Světové židovstvo jako překážka
Nyní však do děje vstupuje nejzákeřnější Heideggerova myšlenka. Jedna skupina obyvatel systematicky odvádí od soustředěnosti na zakořeněnost a na domov, od převzetí své minulosti a nalezení budoucnosti ve vlastní minulosti. A příliš nepřekvapuje, že touto překážkou ve zjevování nejvlastnějšího bytí jsou Židé, respektive „světové židovstvo“.
Do hry tím dle Trawny vstupuje antisemitská filozofie dějinnosti bytí. Židé jsou totiž představiteli novověkého ducha. Heidegger tím nemá na mysli, že by iniciovali novověké myšlení a jeho důraz na techniku. S tímto novověkým duchem se však zcela ztotožňují a svým celosvětovým působením vydávají civilizaci zkáze."
Mmch. - určitě je lepší se konzervativně příliš nezakořeňovat "v domově"!!!

EGON BONDY DONÁŠEL NA CHARTU I PETRA UHLA
"Třetí část spisu (1985–89), kde básník figuruje ne coby agent, ale v nižší šarži důvěrníka pod jménem Oskar, po listopadu zmizela. „V osmdesátých letech? To už věděli, že z jalové krávy nic nedostanou,“ mává rukou Bondy nad svým posledním angažmá. Jiný názor má ale Petr Uhl, který prý tento díl spisu těsně po revoluci četl. „Bylo jasné že Bondy vynášel informace ze srazu Charty. Když pak začal psát do novin a snažil se vystupovat politicky, sešel jsem se s ním a řekl mu, ať toho nechá, nebo vše zveřejním.“ Egon Bondy uposlechl, vrátil se k poezii a časem před stíny minulosti utekl do Bratislavy."



EGO BONDY UDÁVAL, UDÁVAL A UDÁVAL



BEZ NAPOJENÍ NA EMPIRII JE FILOZOFIE MRTVÁ
Jsem proti čistě spekulativně-matematicko-statisticko-probabilisticko-bayesiánským argumentům, které se ohánějí velkou mírou vědeckosti, nutnosti, protože jsou dělány matematicky, kvantitativně, ale přitom jsou bez napojení na empirii, smyslové poznání.
Je to příklad simulačního argumentu, argumentů pro existenci Boha ap.
Je to hra na vědu, přitom ryzí spekulace, nenavazuje to na empirii, smyslovým poznáním zjištěná fakta.
Je to i případ různých koncepcí paralelních vesmírů ve fyzice? NE, protože ty z empirie vycházejí a možné empirické predikce navrhují. Ale někdy i tam je riziko tohoto přístupu!

JSTE KULTURISTA A BERETE PROTEINOVÉ DOPLŇKY, PROTEINY A AMINOKYSELINY?
je to drahé, zbytečné, SVALY VÁM POTOM NENAROSTOU, I KDYŽ VYTRVALE CVIČÍTE, neužitečné a ohrožujete své zdraví, zatěžujete zbytečně ledviny.

AMALGÁM (RTUŤ) V ZUBECH JE BEZPEČNÝ, NEŠKODÍ ZDRAVÍ:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dental_amalgam_controversy


RYBY, RYBÍ OLEJ A RTUŤ:
sardinky a losos jsou v pohodě, trošku rizikový je sleď a makrela:
a
a doplňky s rybím olejem jsou v pohodě úplně:

"OSVÍCENÝ" FRAŇA DRTIKOL BYL PO VÁLCE STALINISTOU A ZAPÁLENÝM KOMUNISTOU...
A to měl dosáhnout osvícení už na konci roku 1928 - tak to pak tedy moc osvícené nebylo!
A "osvícený" Eduard Tomáš přitom chválil právě jeho pozdější fázi, o které říkal:
„František Drtikol měl původně velmi mnoho žáků. Ale jak on sám rostl, tak je postupně ztrácel, protože mu nemohli rozumět - a taky mu nerozuměli. Drtikol směřoval vysoko a také tam dospěl. A to je svatá pravda. Drtikol dospěl jak nejvíce možno. Ten prostý jednoduchý chlapec z Příbrami se prozřel až do toho nejvyššího možného stupně. Ale nikdo to nevěděl.“
Avšak pravdivější pohled podává Jiří Němec, z výborného rozhovoru s ním:
"A co Drtikolovo komunistické angažmá? Jak to s tím jde dohromady?
Drtikolův život obsahoval víc pozoruhodných přerodů a rozporů, i proto je to tak zajímavá látka. Ale zůstanu u toho, nač se ptáš. V roce 1945 se stal komunistou a v komunistické straně zůstal celá padesátá léta, kdy se zároveň hlásil k buddhismu a kdy ho jeho žáci měli za plně probuzeného, až do své smrti v roce 1961. Do deníku si zapsal „buddhismus = komunismus“ a říkal, že Buddha byl prvním materialistickým filosofem, dlouho před Marxem a Leninem. Čili jeho životopis má z dnešního pohledu dost bizarní codu.
V tomhle ohledu Drtikol trochu připomíná Egona Bondyho.
Ti dva se dokonce potkali. Bondy ve svých pamětech uvádí, že ho Drtikol zorientoval, když byl ještě zmateným mladíkem – jímž, mám ten pocit, zůstal poněkud déle. U Drtikola je však vstup do komunistické strany a setrvání v ní o to záhadnější, že za první republiky byl úplně apolitický.
Dospěl jsi ve své knize ohledně tohoto sporného momentu k nějakému závěru?
Mým cílem nebylo dělat závěry, natož svého románového hrdinu soudit, od toho jsou jiní kmáni. Můžu se jen domýšlet. Pocházel z Příbrami, což bylo za Rakouska-Uherska významné důlní město, byly zde největší stříbrné doly c. k. monarchie. Takže to, že inklinoval k levicovému světonázoru, je biograficky pochopitelné; ostatně málokterý umělec je pravicový liberál, to se jaksi neslučuje, ať si o tom každý myslí, co chce. Už v mládí se také nechal okouzlit představou panslovanství: jako kluci si v Sokolu říkali, že jednou přijdou Rusové a vysvobodí nás z rakouského, potažmo germánského područí – a oni přišli… Ale nezapomínejme, že Drtikol se narodil v roce 1883, to je úplně jiné dějinné vědomí, než v jakém se vznášíme dnes.
Že do KSČ vstoupil v roce 1945, je snadno pochopitelné. Že tam zůstal celá padesátá léta, je o dost hůř pochopitelné. Počátkem padesátých let psal svým žákům dopisy, které byly plné nejen marxistických, ale přímo stalinistických floskulí, a nabádal je, ať vystoupí z církve a vstoupí do komunistické strany… Je záhadou, zda později došel k nějakému přehodnocení této věci. V jeho pozůstalosti se dochoval například novinový výstřižek o čínské okupaci Tibetu, soudím tedy, že si přinejmenším musel uvědomit, že komunismus nerovná se buddhismus… Ale nerad bych, aby to působilo, že zrovna tato etapa Drtikolova života mě nějak zvlášť zajímá. V románu je to jen peripetie. Nicméně lze se z ní poučit: i lidé duchovně vyspělí mohou být v jiné oblasti zcela perplex. Řekl bych, že duchovní žáci to se svými učiteli nemají vůbec lehké."



EDUARD TOMÁŠ BYL OPRAVDU "SKROMNÝ", blouznil o reinkarnaci:
"Když se na přání prezidenta Havla zúčastnil vítání dalajlamy v Praze, šly formality stranou. Sotva ho nejvyšší duchovní hodnostář Tibetu poprvé zahlédl, hned se mu vrhl do náruče. "Líbal mě na tváře jako děcko," vzpomíná Eduard Tomáš s úsměvem na vřelé objetí, které rád opětoval. "Jen jsme na sebe mrkli a hned jsme se poznali," vysvětluje. "Známe se z Tibetu. Před několika stovkami let jsme tam žili oba.""



VÁCLAV CÍLEK ČASTO JEN PŘÍJEMNĚ APOKALYPTICKY ŽVANÍ...
hezky se poslouchá, je mi sympatický, ale je to tak, je to PŘEDEVŠÍM ŽVANIL, který tady už dvacet let zvěstuje konec světa a příchod chaosu



ZOPAKUJI, PROTOŽE JE TO DOBRÉ A PRAVDIVÉ:
JAROSLAV DUŠEK A KOMERCE
"Jaroslav Dušek je schopen na svých motivačních přednáškách lidem vykládat, že „peníze nic neznamenají, jsou to jenom papírky“, a za tyto své životní rady inkasovat honoráře. O papírky se mu stará účetní."






Žádné komentáře:

Okomentovat

díky!