úterý 29. září 2015

Uprchlíci: možné socioekonomické důsledky

1) Příliv levné pracovní síly z řad imigrantů zlevní hodnotu práce. V Německu už v této souvislosti chtějí snížit minimální mzdu.

2) Liberální levice se shodne v podpoře vlny imigrantů s kapitalisty (tedy s velkopodnikateli, majiteli velkých a nadnárodních firem, bohatými investory): přijde levná pracovní síla, to zruší tlak na růst mezd, zruší tlak na kvalitnější a důstojnější pracovní podmínky.

3) Argumentuje se, že levná pracovní síla zvýší konkurenceschopnost jednotlivých zemí. To platí jen do jisté míry, masivní příliv imigrantů už ekonomiku nezlepšuje, spíše naopak.

4) Navíc se zapomíná na podstatné: kapitalisté si vezmou z imigrantů ty nejschopnější, jazykově nejvybavenější, nejintegrovanější. O jejich rodiny a o méně schopné uprchlíky se bude muset ze svých dávek postarat stát.

5) Zdroje státu nejsou nekonečné: bude-li stát muset dotovat imigranty a cizince, zbude mu méně na vlastní občany.

6) Sociální stát by měl primárně pomáhat vlastním občanům, ne cizincům. Vlastní občané a jejich předkové ho sponzorovali a vytvořili.

7) I pokud chce stát pomáhat, má omezené zdroje, nemůže tedy pomoci všem: proč tedy pomáhat právě imigrantům, kteří přišli, a ne těm ještě více postiženým, trpícím a chudším, kteří ani přijít nemohli?

8) Německo uvažovalo o snížení daní, avšak tento plán zavrhlo s tím, že musí pomoci uprchlíkům. To nepomůže jejich a ani našemu, na něm závislému a jej se zpožděním kopírujícímu, ekonomickému růstu.

9) Zdroje EU nejsou neomezené: peníze potečou z pomoci evropským zemím a jejich občanům na pomoc imigrantů. Rozlučme se z dosud hojnou pomocí z fondů a grantů z EU.

10) Němečtí, britští či čeští kapitalisté tlačí na své politiky, aby imigranty přijímali: kyne jim z toho totiž profit, a pokrytecky proto manipulující s lidskou solidaritou. Měli by tedy za každého pracovníka z řad imigrantů odvádět státu vyšší daň, aby mu alespoň částečně kompenzovali výdaje s ním.

11) Údajnou laskavost Německa jsme viděli v červnu a červenci tohoto roku ve vztahu k Řecku: Německo je tvrdé k Řecku, ale laskavé k imigrantům. EU je nemilosrdná k vlastním občanům, Evropanům, ale laskavá k cizincům.

12) Evropská a česká kultura mohou být jinými kulturami obohaceny, ale pokud bude příslušníků jiných kultur a cizinců příliš mnoho, budou demograficky přečísleny a kulturně destabilizovány, postupně pak vyvráceny.

13) Nárůst kriminality je nevyhnutelný. I kdyby byli mezi imigranty samí andělé, chaos obrovské masy vykořeněných lidí, navíc traumatizovaných válkou a jejími krutostmi, udělá své. Krutost občanské války se může zčásti dostat i do srdcí těch, co před ní utíkají. Vyšli z téže kultury, která zplodila tyto ukrutnosti. Velká chaotická masa produkuje kriminalitu, navíc masa frustrovaných lidí, kteří věřili utopii a začínají střízlivět.

14) Pokud budou pracovní místa v Německu obsazena, budou imigranty z Německa lákat kapitalisté do České republiky jako levnou pracovní sílu. Namítnete, že imigranti raději zůstanou v Německu na vyšších sociálních dávkách. Jistě ne všichni, a tyto dávky budou muset být sníženy, ani bohaté Německo nemůže tak štědře všechny dotovat.

15) Mnozí imigranti rádi a vděčně udělají špatně placenou práci ve vykořisťujících podmínkách, což sníží tlak na zlepšení pracovních podmínek.

16) Liberální levice a kapitalisté jsou stejní nepřátelé státu, požadují volný tok kultur, lidí, pracovní síly. Přitom však chtějí, aby stát všechny jejich požadavky dotoval.

17) Stát je jediný garant sociální podpory, který stabilně a systematicky funguje, navíc bez potřeby ponižující vděčnosti či zavázanosti těch, co dostávají. Katolická či mezinárodní charita fungují nesystematicky a pouze nárazově, navíc ze svých příjemců dělají pokorné prosebníky milodarů.


18) EU tím, že náš stát donutila přijmout kvóty, zásadně poškodila naši státní suverenitu.


19) Dnešní levice zradila původní marxistickou ekonomickou levici, stala se z ní levice "life-stylová", která absurdně podporuje gaye, feministky A SOUČASNĚ imigranty, z nichž nemalý počet (!) je patriarchálně-konzervativní, tedy opovrhuje homosexuály i feministkami. Zdůrazňuji, že bychom naopak měli za práva homosexuálů i žen (ale i mnohdy utlačovaných mužů) bojovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

díky!